Własny punkt widzenia to  skrawek mojej wirtualnej przestrzeni, gdzie pozwolę sobie na opisanie własnych doświadczeń, obserwacji i przemyśleń a także odmiennych od głównego nurtu  opinii na tematy związane z medycyną, dietą, terapiami naturalnymi oraz profilaktyką zdrowia. Chciałabym aby treść artykułów stała się dla czytelników chwilą refleksji nad  własnym, często zagonionym życiem. I tak jak w piosence Andrzeja Poniedzielskiego „Uzbierało się już reguł i wyjątków…. I wystarczy na pytania, I na jutro na zwątpienia,   Uzbierało się na własny punkt widzenia……”.

  • głodówka dzień 1

    głodówka dzień 1

    Dzisiaj mój pierwszy dzień, właściwie nasz. Mój i męża. Jest to moja trzecia głodówka, męża pierwsza. Przed głodówką zrobiliśmy sobie przerwę od mięsa i ryb, 21dni. Następnie zrobiliśmy oczyszczanie wątroby wg. Tombaka i w zamierzeniu  zaraz po oczyszczaniu wątroby mieliśmy  przejść na głodówkę. Niestety nie czułam się na sile. Miałam mdłości i postanowiliśmy … JedenRead more

  • Pasztet z soczewicy. Wyśmienity!

    Pasztet z soczewicy. Wyśmienity!

    Po wielu poszukiwaniach kulinarnych natrafiłam na przepis Agnieszki Kręglickiej. To był strzał w dziesiątkę. Wszystkim zainteresowanym polecam!   Składniki: 250 g czerwonej soczewicy – liść laurowy – 3 ziarna ziela angielskiego  3 średnie marchewki starte na tarce – 1 cebula, pokrojona w kostkę – 3-4 ząbki czosnku – 1 łyżka koncentratu pomidorowego– 3 jaja –Read more

  • NUTELLA – PODEJRZANA O RAKA! Masz dziecko – przeczytaj!

    NUTELLA – PODEJRZANA O RAKA! Masz dziecko – przeczytaj!

    Witam, od kilku dni media europejskie informują o stwierdzonej rakotwórczości sztandarowego produktu dla dzieci NUTELLI!  Włosi wycofują Nutellę ze sklepów!    U nas cisza! Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności EFSA twierdzi, że jego spożycie może być zagrożeniem dla każdego z nas, dla dzieci szczególnie. Groźne jest przetwarzanie oleju w wysokich temperaturach (ok. 200°C), bo tworzą sięRead more

  • KEFIR – KTO PIJE TEN KONIECZNIE MUSI PRZECZYTAĆ !

    KEFIR – KTO PIJE TEN KONIECZNIE MUSI PRZECZYTAĆ !

    KEFIR – mleczny napój fermentowany. Polecany jako wyśmienicie działający na mikroflorę przewodu pokarmowego. Autorzy artykułów na temat kefiru prześcigają się w powoływaniu się na tradycję i dobroczynne działanie. Produkcja kefiru polega w uproszczeniu na odtłuszczeniu mleka, jego  zagęszczeniu i  poddaniu fermentacji mikro organizmami fermentującymi laktozę, obniżającymi pH mleka i skutkującymi  jego koagulacją. Mikroflora ta musi pozostaćRead more

Back To Top